Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Leverans

Var är mitt paket?

Du kan klicka på länken nedan och logga in för att se status för din beställning. Om du inte har registrerat dig, men har gjort en beställning: registrera dig med samma e-postmeddelande som beställningen slutfördes med, klicka sedan på länken nedan.

https://ewheels.se/konto/ordrehistorikk

 • Mottaget - inte skickat: Beställningen har registrerats och skickas fortlöpande till lagret.
 • Skickat: Beställningen har skickats ut från oss eller redo att hämtas av PostNord vid vår upphämtningsplats. Om din beställning har denna status men ingen spårningsinformation väntar vi på registrering hos PostNord. Spårningsnummer ger normalt träffar inom 24 timmar, senast inom två arbetsdagar. Du kommer också att få ett spårningsnummer via e-post.
 • F-ProduktnamnDetta betyder att din förbeställning har mottagits och att du har säkrat din produkt på det parti du beställt..  

Lagerförda artiklar har en leveranstid på ca. 2-3 arbetsdagar och skickas vanligtvis samma arbetsdag om du beställer före kl. 10.00. Leveranstiden kan variera något beroende på leveransadress. Förseningar hos PostNord kan uppstå. Beställningar efter 10.00 skickas nästa dag.

Produkter som inte finns i lager kan förhandsbeställas, så du säkrar en produkt vid nästa omgång. Beräknad leveranstid beskrivs på produktsidan och i produktens lagerstatus (till höger om köpknappen och produktpriset).

Frakt alternativ:

"PostNord - paket till upphämtningsplats": Du kan spåra din sändning via spårningslänken du fick via e-post. Du kommer också att få ett SMS-hämtningsmeddelande på ditt registrerade mobilnummer eller upphämtningsbrev i brevlådan så snart din beställning är klar för hämtning på närmaste postkontor.

"PostNord - hemleverans": Du kan spåra din leverans via spårningslänken du fick via e-post. Här får du också information om tidpunkten för hemleverans. För problem relaterade till hemleverans kan du avtala tid med PostNord, instruktioner och ändringar kan göras via dina sidor online eller via appen.

De allra minsta försändelserna skickas per brev. Dessa kan inte spåras, men skickas hem till din brevlåda.

 

Hur spårar jag mitt paket?

De allra flesta beställningar skickas med PostNord. När ditt paket har packats och ska skickas får du ett e-postmeddelande med en spårningslänk till PostNord inom en arbetsdag. Undantag är små produkter och tillbehör som skruvar etc., detta skickas som brevpost och kan inte spåras. 

Har du inte fått spårningsmail:

 • Kontrollera statusen för din beställning för att se om produkten har skickats.
 • Kontrollera skräpposten, det är möjligt att e-postmeddelandet med spårning kan ha hamnat här.
 • Kontrollera om e-postadressen som är registrerad i din beställning är felaktig. Om så är fallet och statusen för beställningen är "Sänt", skickas ditt paket och är troligtvis på god väg till dig. Du kommer att få ett upphämtningsmeddelande via sms när det kommer till den valda upphämtningsplatsen (närmaste postkontor eller hemadress).

Spårning uppdateras inte: 

Spårningsmail skickas när lagret har skrivit ut din beställning. Spårningen uppdateras när PostNord har hämtat paketet från oss och registrerat det vid sin terminal i Göteborg för vidare drift. Normalt kommer spårningsinformation snart att finnas tillgänglig under en arbetsdag, men beroende på ordertid kan det ta upp till två arbetsdagar.

Vad händer om jag inte hämtar paketet på postkontoret?

Om du vill hämta paketet men inte har möjlighet kan du kontakta postkontoret för att förlänga tiden det är där.

Om du inte hämtar paketet före upphämtningsdatumet skickas paketet tillbaka till oss, när returen behandlas av lagerteamet kommer du att debiteras för frakt.

Om du fortfarande vill ha paketet kan du beställa ny frakt på det via kundtjänst.

När kan jag hämta min beställning?

Henting av produkt på postkontor / post i butikk:

När din produkt har anlänt till postkontoret / posten i butiken får du ett hämtningsmeddelande via sms. Du kan också kontrollera spårningslänken som skickas till dig via e-post, här uppdateras spårningsinformationen med upphämtningskod när produkten är klar för upphämtning.

Jag har förbeställt, var ska jag kontrollera leveranstiden?

Uppdaterad leveranstid finns på produktsidan. Detta är det datum som gäller för den produkt du har förbeställt. Vid förseningar kommer leveransdatumet att uppdateras på produktsidan. Det är inte möjligt att få någon produkt före det datumet, eftersom det inte finns några produkter tillgängliga.

Vi påminner om att leveranstiden vid förbeställning är en uppskattning, som är så precis som möjligt. Eftersom oförutsedda händelser kan inträffa under vägen kan datumet inte garanteras att det är 100% korrekt. Corona-utbrottet påverkade till exempel leveranstiden för säsongsprodukter och vi kunde naturligtvis inte ha förutsett detta. 

Fördröjning som kan inträffa strax före leveranstiden: produkterna måste gå genom tullen, det tar vanligtvis högst en dag, men kan i vissa fall ta upp till flera dagar. Detta beror på om partiet är valt för en grundlig kontroll eller inte. Detta är olyckligt för både köpare och säljare, men allt som allt bör vi vara glada över att tullen gör ett grundligt jobb för att säkra vårt land.

Exempel:

• En elsparkcykel med leveranstid 25 maj har förbeställts. Då är det 25 maj som är giltigt och inga produkter finns tillgängliga före den tiden.

• Om det finns en fråga om leveranstiden kan den enkelt kontrolleras även på produktsidan, eftersom den uppdateras kontinuerligt och blir mer och mer precis som leveransen närmar sig

Jag vill ändra eller avbryta min beställning. Är det möjligt?

Efter att du har beställt är det tyvärr inte längre möjligt att ändra eller avbryta din beställning då vi packar och skickar kontinuerligt. Om du har fått en leveransbekräftelse kan vi inte göra ändringar. Du kan naturligtvis avbryta köpet genom att skicka i retur och byta ut eller beställa om.

Avbokningar under helgen kommer inte att behandlas förrän måndag kväll / tisdag morgon. Det är därför ofta för sent att avbryta en beställning i helgen innan den skickas på måndag morgon.

Så här är vad du gör:

1. Kontakta vår kundtjänst om du vill ändra din beställning. Vi har möjlighet att göra ändringar tills varan skickas från vårt lager. 

2. Om artikeln redan har skickats ut kan du använda den ångerrätt som du fick i orderbekräftelsen. 

3. Skicka sedan produkten till:

E-wheels Europe AB 
Datavägen 31
436 32 Askim

 

Vilka fraktmetoder har jag

Under beställningsprocessen kan du välja fraktmetod efter att du har angett postnummer för leveransen.

Du kan välja mellan:

 • "PostNord - paket till upphämtningsplats": Du kan spåra din sändning via spårningslänken du fick via e-post. Du kommer också att få ett SMS-hämtningsmeddelande på ditt registrerade mobilnummer eller upphämtningsbrev i brevlådan så snart din beställning är klar för hämtning på närmaste postkontor.

 •  

  "PostNord - hemleverans": Du kan spåra din leverans via spårningslänken du fick via e-post. Här får du också information om tidpunkten för hemleverans. För problem relaterade till hemleverans kan du avtala tid med PostNord, instruktioner och ändringar kan göras via dina sidor online eller via appen.

 •  

  De allra minsta försändelserna skickas per brev. Dessa kan inte spåras, men skickas hem till din brevlåda.

Vi rekommenderar att du laddar ner och använder PostNords app som är tillgänglig i Appstore och Google Play. Här kan du enkelt spåra din leverans, ändra leveransplats och mer.

Läs mer här

Service & reklamation

När repareras produkten?

Från det att verkstaden tar produkten emot tills den är reparerad tar vanligtvis 1-2 veckor beroende på hur mycket arbete och service som krävs. Under högsäsong är väntetiden 2-4 veckor. Verkstaden har ett kösystem där det är det datum då produkten anländer till verkstaden som gäller. Om produkten ska returneras kommer den att packas samma dag som den repareras och leveransen tar cirka 1-3 dagar.

Inte alla problem kräver en mekaniker för fixas, många kan enkelt lösas själv. En bra dialog med verkstadens kundtjänst kan ofta spara mycket tid! Det är därför viktigt att verkstaden får den information de behöver för att ställa en korrekt diagnos, så att den optimala lösningen uppnås.

Min produkt har punkterats. Vad gör jag?

Pneumatiska däck är det naturligtvis möjliga att punktera. Punktering kan orsakas av att man kör på något vasst, kör med lågt lufttryck etc. Korrekt lufttryck i däcken minskar risken för punkteringar avsevärt. Lufttrycket ska vara mellan 2,8 och 3,4 bar, beroende på förarens vikt. Påminner om att punkteringar inte täcks av reklamationsrätten.

Om du vill att vi ska byta ut slangen på din produkt är priset för detta 500 NOK (1 / 2h service) samt 150 NOK för slangen (pris beroende på storlek). I vissa fall är det också fördelaktigt att byta däck, t.ex. om däcket är slitet, sprucket etc. Nya däck kostar från 300 NOK. (pris beroende på storlek)

Om du känner dig behändig nog för att göra jobbet själv är detta fullt möjligt. Det är först och främst viktigt att se över däcket efter skarpa föremål, särskilt i däcksbanan. Där händer det att glasbitar, metallbitar och liknande fastnar. Video som visar hur man byter slang själv. Se guide här

Slang kan beställas här:

Däck kan beställas här:

Punkteringsfri däck kan beställas här:

Min produkt har låg räckvidd, vad gör jag?

Räckvidden för din produkt beror på ett antal olika faktorer. För att kunna köra så långt som möjligt är det viktigt att vara uppmärksam på vilket läge du kör i (Eco-mode måste användas för optimal räckvidd), rätt lufttryck i däcken (om produkten har pneumatiska däck), terräng, förarens vikt, hastighet, temperatur osv. Påminner om att det intervall som anges på produkterna är optimalt.

Testet är gjort av tillverkaren görs under optimala förhållanden på fabriken med en förare på cirka 60 kg. Om du vill kunna köra samma intervall som anges på vår webbplats måste alla dessa faktorer vara sanna.


Tror du fortfarande att något är fel på batteriet eller din produkt?

Min elsparkcykel går långsamt, vad gör jag?

Du kan justera hastigheten genom att växla mellan olika körlägen. Du ändrar detta själv på displayen. På E2S dubbelklickar du på på / av-knappen. Rött ljus är sportläge, grönt ljus är Eco-läge. Strömbesparing bör användas om det längsta möjliga intervallet föredras, eller om det finns lite batteri på elsparkcykeln. Om batteriet är lågt kommer inte motorn att kunna köra med full hastighet. Elsparkcykeln aktiverar sedan en säkerhetsmekanism för att spara batteriet. Det är därför inte rekommendabelt att använda sportläge om batteriet är lågt.

Det är mycket viktigt att lufttrycket är optimalt för att scootern ska prestera max. Rekommenderat lufttryck på 8,5 tum: 2,8-3,4 bar.

Det är något fel med min produkt, vad gör jag?

Om du inte hittar en lösning på ditt problem här, vänligen kontakta kundtjänst. För att reducera väntetiden är det viktigt att den information som verkstaden behöver för att ställa en korrekt diagnos kommer fram så att bästa möjliga lösning uppnås så snart som möjligt. Ett informativt klagomål/reklamationsmail och god dialog med verkstadens kundtjänst kan ofta spara mycket tid!   

Vad ska jag skriva?

 • Ordernummer 
 • Modell + typ av produkt (elcykel, elektrisk skoter, enhjuling etc.)
 • Vad är fel? Utför gärna så mycket som möjligt. Vad, hur, var, när etc. 
 • Bilder och video som illustrerar problemet! En bild säger mer än 1000 ord! Detta tar en minut och kan spara många e-postmeddelanden fram och tillbaka :)

Retur

Hur returnerar jag produkten?

För service:

Ta kontakt och avtala med verkstan först. Om det finns en defekt i produkten som omfattas av garantin täcker vi frakten via returetiketten. Om det visar sig att problemet inte täcks av en garanti, måste du själv täcka fraktkostnaderna.

När du använder ångerrätten:

Köparen måste själv stå kostnaden för att returnera varorna om ångerrätten används.

Köparen kan inspektera produkten innan han eller hon ångrar köpet. Det måste ändå vara möjligt att returnera varan till säljaren i liknande skick och mängd som den var när köparen fick den. Säljaren kan kräva att konsumenten kompenserar för värdeminskningen till följd av köparens hantering av varorna, vilket inte har varit nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion. Läs mer om ångerrätt och köpevillkor här.

Så här är vad du gör:

1. Kontakta vår kundtjänst om du vill använda ångerrätten. Vi har möjlighet att stoppa ordern tills ordern aktiveras och packas av lagret.

2. Om artikeln redan har skickats ut kan du använda den ångerrättsblankett som du fick i orderbekräftelsen.

3. Skicka sedan produkten till:

E-wheels Europe AB
Datavägen 31
436 32 Askim

Vad innebär ångerrätten?

Konsumenten kan ångra köpet av varan efter reglerna i Lag(2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (Ångerrättslagen). Ångerrätt innebär att köparen utan grund kan returnera varan till försäljaren även om et inte är något fel på den och till trots att den inte blivit levererad.Konsumenten måste ge försäljaren besked om bruk av ångerrätten innan 14 dagar efter att varan och upplysningar om ångerrätten och ångerrättsblanketten är mottaget. 

Om köparen får ångerrättsblanketten och nödvändig information vid ett senare tillfälle än när varorna levereras, börjar annulleringsperioden att löpa från den dag då köparen mottagit den. Om köparen inte har fått tillräcklig information eller en ångerrättblankett, upphör ångerrätten ändå senast ett år efter att ångerfristen ursprungligen skulle upphöra att gälla om informationen hade lämnats på föreskrivet sätt.

Besked från köparen till försäljaren om användningen av ångerrätten bör av bevismässiga skäl vara skriftlig (ångerrättsblankett, e-post, fax eller brev), och den måste innehålla information om hur köparen vill returnera varan till säljaren.

Köparen ska utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter anmälan efter att ångerrätten beviljats ​​skicka tillbaka varorna eller överlämna dem till säljaren om inte försäljaren själv har erbjudit att hämta upp varorna.

Om köparen uttryckligen har valt en annan typ av leverans än den standardleverans som försäljaren erbjuder, ska försäljaren ändå inte betala de extra kostnader som detta medförde.

Återbetalningar ska göras utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från det att försäljaren underrättades om köparens beslut att utöva ångerrätten. Om inget annat uttryckligen avtalats med köparen ska återbetalningen göras med samma betalningsmedel som köparen använde. Köparen ska inte betala någon avgift till följd av återbetalningen.

Försäljaren kan hålla tillbaka återbetalningen tills varorna har mottagits, eller tills köparen har lämnat in dokumentation för att varorna har returnerats. Detta gäller inte när säljaren har erbjudit att hämta varorna.

Köparen måste bära kostnaden för att returnera varorna om ångerrätten används.

Konsumenten kan inspektera produkten innan han eller hon ångrar köpet. Det måste fortfarande vara möjligt att returnera varan till försäljaren i liknande skick och mängd som den var i när kunden mottog det. Säljaren kan kräva att konsumenten kompenserar för värdeminskningen till följd av oaktsam hantering av varorna, vilket inte har varit nödvändigt för att bestämma varans art, egenskaper och funktion.

Om möjligt ska konsumenten returnera varan till säljaren i originalförpackningen. Kunden kan inte ångra inköp av varor som degenereras snabbt, varor som av hälso- eller hygienskäl inte är lämpliga för retur, eller av ljud- och videoinspelningar (inklusive CD-skivor, DVD-skivor) eller datorprogram där förseglingen är bruten.

OBS! Några av våra artiklar är specialanpassade. I flera fall handlar det om att speciella adaptationer av motorn. Detta är att betrakta som en tjänst och faller därmed inte under vanlig ångerrätt. Det delbelopp som betalats för en sådan tjänst dras av vid återbetalning av betalningssumman.

Beställning och betalning

Jag får inte rabattkoden att fungera

Det finns ofta begränsningar för vilka produkter som kan köpas med rabattkod. Om en rabattkod endast gäller för artiklar över ett förutbestämt belopp, gäller inte rabattkoden för två artiklar med ett lägre belopp som i kombination överstiger det förutbestämda beloppet. Om du har försökt köpa en produkt som passar beskrivningen och fortfarande inte får det att fungerar kan du skicka ett mail till mail@ewheels.se så fixar vi det manuellt.

Jag får inte betalt med förskottsbetalning / delbetalning

Detta är ett problem som uppstår på Sveas plattform. Vi har inte möjlighet att kontakta dem på dina vägnar som kund hos oss. Detta är pga. kundens personliga information, och vi kan inte beställa tjänster på kundens vägnar.

Kontakta därför Svea så hjälper de dig inom 1-2 arbetsdagar. Länk till Sveas kundtjänst:

https://www.svea.com/se/sv/privat/hjälp

När mottar jag fakturan?

Fakturan skickas på mail ifrån Svea, och den kan också öppnas i Sveas app. Du mottar fakturan när vi aktiverar din beställning. Det betyder när vi packat din produkt eller skickat en hämtning (beroende på vilket fraktalternativ du valt)

Se på fakturan för betalningsfrist, detta ska stämma överens med vilken betalningsmetod du själv har valt.

När får jag orderbekräftelsen?

Du kommer att få en orderbekräftelse via e-post direkt efter att köpet har slutförts. Det rekommenderas att köparen kontrollerar att orderbekräftelsen överensstämmer med ordern i fråga om kvantitet, artikeltyp, pris etc. Om det inte finns någon överensstämmelse mellan ordern och orderbekräftelsen, ska köparen kontakta säljaren så snart som möjligt.

Jag vill ändra eller avbryta min beställning. Är det möjligt?

Efter att du har beställt är det tyvärr inte längre möjligt att ändra eller avbryta din beställning då vi packar och skickar kontinuerligt. Om du har fått en leveransbekräftelse kan vi inte göra ändringar. Du kan naturligtvis avbryta köpet genom att skicka i retur och byta ut eller beställa om.

Avbokningar under helgen kommer inte att behandlas förrän måndag kväll / tisdag morgon. Det är därför ofta för sent att avbryta en beställning i helgen innan den skickas på måndag morgon.

här är vad du gör:

1. Kontakta vår kundtjänst om du vill ändra din beställning. Vi har möjlighet att göra ändringar tills varan skickas från vårt lager. 

2. Om artikeln redan har skickats ut kan du använda den ångerrätt som du fick i orderbekräftelsen. 

3. Skicka sedan produkten till:

E-wheels Europe AB 
Datavägen 31
436 32 Askim

Kan jag skjuta upp förfallodagen på fakturan?

Ja, om produkten har försenats hjälper vi dig gärna med den. Det är värt att veta att vi skickar fakturan med 10 dagar förfaller samtidigt som varan lämnar vårt lager, men det kan naturligtvis bli förseningar längs vägen. Under andra omständigheter kan vi inte flytta förfallodagen.

Hur har jag betalningsalternativ?

När du beställer i webbutiken kan du betala via:

 • Svea
 • Visa
 • Mastercard 

Svea erbjuder ett antal olika betalningsalternativ

Betala för varorna först efter att du har fått dem, eller dela upp köpet i hanterbara delbetalningar.

Läs mer här

Elsparkcyklar: Support och andra frågor

APP för E2S, E3, E4, E7

Android - ladda ner här:

https://www.kingsong.com/appdownload.html

 

iOS: 

App Store: Kingsong 

 

För EUC:

Samma information som ovan. Alternativt kan du ladda ner Darkness Bot-appen, eftersom den har många av samma funktioner.

 

 

Min elsparkcykel går långsamt, vad gör jag?

Du kan justera hastigheten genom att växla mellan olika körlägen. Du ändrar detta själv på displayen. På E2S dubbelklickar du på på / av-knappen. Rött ljus är sportläge, grönt ljus är Eco-läge.

Strömbesparing bör användas om det längsta möjliga intervallet föredras, eller om det finns lite batteri på elsparkcykeln. Om batteriet är lågt kommer inte motorn att kunna köra med full hastighet. Elsparkcykeln aktiverar sedan en säkerhetsmekanism för att spara batteriet. Det är därför inte rekommendabelt att använda sportläge om batteriet är lågt.

Det är väldigt viktigt att lufttrycket är optimalt för att sparkcykeln ska prestera maximalt Rekommenderat lufttryck är på 8.5”: 2.8.3 – 4 bar.

Min produkt har låg räckvidd, vad gör jag?

Räckvidden för din produkt beror på ett antal olika faktorer. För att kunna köra så långt som möjligt är det viktigt att vara uppmärksam på vilket läge du kör i (Eco-mode måste användas för optimal räckvidd), rätt lufttryck i däcken (om produkten har pneumatiska däck), terräng, förarens vikt, hastighet, temperatur osv. Påminner om att det intervall som anges på produkterna är optimalt.

Testet är gjort av tillverkaren görs under optimala förhållanden på fabriken med en förare på cirka 60 kg. Om du vill kunna köra samma intervall som anges på vår webbplats måste alla dessa faktorer vara sanna.


Tror du fortfarande att något är fel på batteriet eller din produkt?

Digital användarmanual

E-wheels E2S V2: Brukermanual_E2SV2

E-wheels E2S V2 PRO: Brukermanual_E2SV2_PRO_IP56

E-wheels E2S V1: e2s-v1-manual

E-Wheels E2S Junior: E2S-Junior-Manual13.10 

E-wheels E3 & E4: E-wheels-E3-og-E4

E-wheels E7: Brukermanual-E7

 

E-wheels by Joyor: F,G,X,Y-Serie

 

Vi arbetar för närvarande med att skriva in fler användarmanualer. Om du inte hittar det du letar efter kan du kontakta kundtjänst.

Kan jag köpa en "olaglig"-sparkcykel och spärra den själv?

Den maximala lagliga hastigheten på elektriska elsparkcyklar är 20 km / h. Om el-sparkcykeln har en högre toppfart än så är det inte lagligt att åka på allmänna vägar. Den kan endast användas lagligt i ett slutet område, till exempel på ett spår. Detsamma gäller om el-sparkcykeln har en nominell effekt högre än 250W

Det ska inte vara möjligt för konsumenten att ändra spärren på egen hand. Med andra ord, om du köper en "olaglig" sparkcykel så kan du inte göra den laglig genom att blockera den själv.

 

Min produkt har punkterats. Vad gör jag?

Pneumatiska däck är det naturligtvis möjliga att punktera. Punktering kan orsakas av att man kör på något vasst, kör med lågt lufttryck etc. Korrekt lufttryck i däcken minskar risken för punkteringar avsevärt. Lufttrycket ska vara mellan 2,8 och 3,4 bar, beroende på förarens vikt. Påminner om att punkteringar inte täcks av reklamationsrätten.

Om du vill att vi ska byta ut slangen på din produkt är priset för detta 500 NOK (1 / 2h service) samt 150 NOK för slangen (pris beroende på storlek). I vissa fall är det också fördelaktigt att byta däck, t.ex. om däcket är slitet, sprucket etc. Nya däck kostar från 300 NOK. (pris beroende på storlek)

Om du känner dig behändig nog för att göra jobbet själv är detta fullt möjligt. Det är först och främst viktigt att se över däcket efter skarpa föremål, särskilt i däcksbanan. Där händer det att glasbitar, metallbitar och liknande fastnar. Video som visar hur man byter slang själv. Se guide här

Slang kan beställas här:

Däck kan beställas här:

Punkteringsfri däck kan beställas här:

Underhåll och förvaring

Använd en fuktig trasa, tandborste eller liknande för att rengöra produkten.

Varning: Använd inte alkohol, bensin, fotogen, andra frätande lösningar eller kemiska lösningsmedel för att rengöra fordonet. Det kan orsaka allvarliga skador på produkten och kan förstöra en struktur av inre element. Tvätta inte produkten under starkt vattentryck, se till att produkten är avstängd. Dessutom, efter laddning av fordonet är det nödvändigt att sätta locket över laddningsinloppet, annars kan du få en elektrisk stöt och du kan få allvarliga vattenskador på grund av att vatten tränger in i detta hål. Det kan leda till allvarliga vattenskador.

Om du inte använder din el-sparkcykel, förvara den på en torr, sval plats (15C *) och låt den inte ligga på gatan. Att lämna sparkcyklen i solen / vid extremt höga temperaturer / eller vid för låg temperatur kan orsaka snabb åldring av ramen och hjulen på produkten, samt minska batteriets livslängd

Batteriunderhåll

 1. Använd inte batterier från andra märken för att undvika farliga situationer.
 2. Öppna inte eller ta isär batteriet för att förhindra elektrisk stöt. Undvik kontakt med metallföremål för att förhindra kortslutning. Detta kan orsaka att batteriet inte fungerar eller skadar användaren.
 3. Det rekommenderas att använda den medföljande laddaren för att förhindra en olycka eller brand i fordonet.
 4. Att kasta begagnade batterier och ackumulatorer på ett felaktigt sätt är allvarlig miljöförorening. Kasta batterier i enlighet med lokala föreskrifter. Släng inte batterierna tillsammans med matavfall. Skydda miljön tillsammans!
 5. Ladda batteriet efter varje användning av enheten för att förlänga dess livslängd.

Placera inte produkten i ett rum med en temperatur över 50 ℃ eller under -20 ℃ (lämna till exempel inte batteriet från elcyclenr och andra batterier i bilen på sommaren i den heta solen). Som ett resultat kan batteriet försämras, överhettas och till och med orsaka brand.

Om el-sparkcykeln inte används inom 30 dagar, ladda batteriet och förvara enheten på en sval, torr plats. Var 30. dag måste du ladda batteriet, annars är det troligt att det går sönder, vilket inte omfattas av garantitjänster.

Undvik att ladda ur enheten helt eftersom det förlänger batteriets livslängd. När du använder enheten vid normal rumstemperatur kommer batteriet att ge mycket större räckvidd och prestandan blir bättre, men om du använder produkten vid temperaturer under 0C kommer fordonets prestanda att minska.

Vid 20C är kört avstånd mindre än vad el-sparkcykeln normalt skulle prestera, på ett förhållande av halvparten eller ännu mindre. Om temperaturen stiger, kommer också avståndet att öka. Du kan kontrollera återstående avstånd i applikationen.

Obs!

En fulladdad skoter kör ungefär 120-180 dagars standbytid. Batteriet har ett smart chip som lagrar laddnings/urladdningsinformation. Om du inte laddar batteriet under lång tid kan det orsaka allvarliga skador, det är omöjligt att ladda enheten om batteriet först skadas. Denna typ av skada ingår inte i gratis garantiservice.

Varning: Demontera inte enheten av icke auktoriserade personer, eftersom det finns risk för elchock eller allvarlig personskada till följd av kortslutning.